Let op, geld lenen kost ook geld.

button leningen vergelijken

Geld lenen: snel en eenvoudig

Geld lenen doen we bij voorkeur zonder tussenkomst van een bank en volledig online. Op die manier kan snel gewerkt worden en zo snel als mogelijk geld geleend worden voor de financiering van een project.

Snel geld lenen

Geld lenen is niet meer zo ingewikkeld als bijvoorbeeld 10 jaar geleden, want geld lenen is nu ook online mogelijk. Via uw computer kan u leningen vergelijken en simulaties uitvoeren om op zoek te gaan naar de meest goedkope lening. U kan nadien ook online een lening aanvragen en afsluiten.

Het is echter wel moeilijker geworden om een lening te krijgen. Banken en andere kredietverstrekkers zijn een stuk strenger geworden als het gaat om geld lenen. Op onze website lening.org kan u meer informatie terugvinden over veilig online geld lenen.

Snel geld lenen is mogelijk door online leningen te vergelijken. Lening.org tracht u hier zo goed als mogelijk mee te helpen.

Vergelijk leningen.

Vergelijk de goedkoopste leningen bij online aanbieders.

Hoeveel wil je lenen?

(Min: 500 € en Max: 100.000 €)

U kan verschillende leningen vergelijken van online aanbieders door onze tool te gebruiken.

Kies naar welke soort lening u op zoek bent, selecteer het bedrag dat u wenst te lenen en onze leenmodule zal alle beschikbare leningen van online kredietverstrekkers weergeven die in onze database voorkomen.

Goedkoop geld lenen

Geld lenen kost ook geld, met deze slogan of uitspraak moet duidelijk worden gemaakt dat een lening nooit gratis is. Het dient als het ware om u er van bewust te maken dat er aan geld lenen ook gevaren verbonden zijn. Geld lenen kost geld, maar bij de ene bank zal dat al meer zijn dan bij de andere bank. Vandaar dat het belangrijk is om leningen te vergelijken en om op die manier zo goedkoop mogelijk geld te lenen.

Leningen vergelijken kan doorgaans via het JKP. Het JKP of Jaarlijks Kostenpercentage duidt via een percentage aan hoeveel de kostprijs bedraagt van een lening op jaarbasis. Daarin zitten dan alle kosten en ook de rente vervat. Het JKP moet altijd vermeld worden bij persoonlijke leningen en bij doorlopende kredieten. Op die manier kan u als consument eenvoudig leningen vergelijken met elkaar.

Leningen vergelijken is heel belangrijk. Op termijn is een verschil in JKP van slechts 1% zeker merkbaar in uw financiën. U doet er dus goed aan om geld te lenen aan de laagste JKP die u kan vinden. Geld lenen zonder bank? Vergelijk dan snel bij ons de goedkoopste leningen van online kredietverstrekkers.

Geld lenen zonder inkomen

Zonder inkomen zal het moeilijk worden om geld te lenen. Hoe bewijst u in dat geval dat u in staat bent om de lening terug te betalen? Zelfs een tijdelijke werkloosheid kan moeilijkheden opleveren want een bank zal steeds garanties willen.

Een uitkering valt ook onder de noemer van ‘inkomen’ maar ook in dat geval is het moeilijk om een lening te bekomen. Lukt het u echter wel om geld te lenen met een uitkering, dan zal het geleende bedrag wellicht zeer klein zijn.

Er zijn steeds alternatieven om geld te lenen zonder inkomen. Zo bestaat er onder meer de sociale leningen die gericht zijn op mensen die geen of lage inkomens hebben en/of die het financieel even moeilijk hebben. Deze leningen worden aangeboden door De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en Het Vlaams Woningsfonds.

Een ander alternatief om geld te lenen zonder inkomen is om particulier geld te lenen bij vrienden of kennissen. Niemand vraagt graag hulp aan naasten maar wanneer u alleen maar een kleine periode financieel moet overbruggen dan zal particulier geld lenen wellicht de beste optie zijn. Daarenboven komt er ook veel minder administratie bij kijken en kan u sneller over het geld beschikken. Meer informatie nodig over particulier geld lenen? Lees dan verder in volgend artikel: De onderhandse lening.

Geld lenen maar op de zwarte lijst

grafieken over geld lenen

© Shutterstock

De zwarte lijst is een overzicht van mensen met betalingsmoeilijkheden ( de zogenaamde wanbetalers). Deze lijst wordt bijgehouden door de Nationale Bank van België.
De zwarte lijst bestaat eigenlijk om u te beschermen en er voor te zorgen dat u niet teveel geld leent, maar deze helpt ook kredietinstellingen omdat ze deze lijst moeten raadplegen alvorens ze u een krediet of lening toestaan.

Op deze lijsten staan alle schulden die u heeft lopen, ook kredietkaarten en andere persoonlijke en/of hypothecaire leningen die op uw naam staan. Geld lenen met een vermelding op de zwarte lijst wordt niet eenvoudig maar er zijn wel een aantal mogelijkheden om een succesvolle lening aanvraag in te dienen. In eerste instantie zal het bedrag een grote invloed uitoefenen op uw aanvraag. Hoe kleiner het bedrag dat u wenst te lenen, hoe beter uw kansen zullen zijn.

Bent u reeds eigenaar van een woning, dan kan u in bepaalde gevallen toch geld lenen. Dat zal dan wellicht als een hypothecaire lening dienen te gebeuren omdat de bank een waarborg nodig heeft. Er zijn m.a.w. wel diverse voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Hoeveel geld kan ik lenen?

“Hoeveel kan ik lenen?” is een vraag die vaak gesteld wordt, maar niet altijd eenvoudig te beantwoorden valt. Wanneer u een doel op het oog heeft, wilt u natuurlijk ook weten of u dit kan financieren. Hoe meer geld u verdient, hoe meer geld u kan lenen. Als inkomen wordt niet alleen rekening gehouden uw beroepsinkomen, maar ook andere inkomsten zoals kindergeld, ontvangen huurgelden, de waarde van de grond of het gebouw dat u wenst te kopen.

Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met uw vaste lasten, tijdens het berekenen van uw lening. Hoe hoger deze vaste lasten, hoe minder budget er zal overblijven die u aan een de aflossing van een nieuwe financiering kan besteden. Om die reden zal de kredietgever ook steeds een controle uitvoeren naar de leningen die u reeds heeft lopen. Onder vaste lasten wordt ook onderhoudsgeld inbegrepen.

Bovendien dient de kredietinstelling er ook op toe te zien dat u maandelijks voldoende ‘leefgeld’ overhoudt. U moet met andere woorden maandelijks voldoende geld overhouden om van te kunnen leven. Gemiddeld beschouwd mag u er van uitgaan dat de lasten van leningen en kredieten niet hoger mogen zijn dan één derde van uw netto inkomen. Lees meer over het berekenen van uw leencapaciteit in volgend artikel: “Hoeveel kan ik lenen?

Wilt u ook de goedkoopste lening vinden?

button leningen vergelijken