Let op, geld lenen kost ook geld.

button leningen vergelijken

Huwelijkslening: Geld lenen voor uw bruiloft

Wat is een huwelijkslening?
Een huwelijkslening is een lening op afbetaling die dient om een huwelijk te financieren. Omdat een huwelijk heel wat kosten met zich kan meebrengen, kiest men vaak om (een deel) van de bruiloft te financieren via een lening.

Het huwelijksfeest, het kleed, een fotograaf, … Alles bijeengeteld kan een bruiloft toch duur uitvallen en het budget in de war brengen. Toch is het een dag dat men maar één keer meemaakt en niet op wil besparen.

Een huwelijkslening aanvragen zal inhouden dat men het geld zal ontvangen voor het huwelijk, terwijl men deze zal terugbetalen in periodieke, gelijke aflossingen.  Lees verder voor meer informatie  en om huwelijksleningen te vergelijken.

Huwelijksleningen vergelijken

Een huwelijkslening is een lening op afbetaling (persoonlijke lening). Alhoewel er persoonlijke leningen zijn waar men geen specifiek doel hoeft op te geven, dient een huwelijkslening uitsluitend om een huwelijk te financieren.

Enkele kredietverstrekkers hebben deze opgenomen in hun aanbod en doorgaans is het JKP (jaarlijks kostenpercentage) veel aantrekkelijker dan een persoonlijke lening waarvoor je geen specifiek doel moet bepalen. Toch blijft het vergelijken van huwelijksleningen belangrijk omdat rentevoeten (en JKP’s) onderling nog enorm kunnen verschillen.

Begin alvast hier met het vergelijken van huwelijksleningen:

AanbiederMinimumMaximumBestemmingJKP vanaf (*)Simulatie
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Alle doeleinden4,89%Gratis aanvraag
logo santander leningen€ 500€ 50.000Alle doeleinden7,85%Gratis aanvraag
logo buyway leningen€ 1.250€ 20.000Alle doeleinden5,49%Gratis aanvraag
logo cofidis leningen€ 2.500€ 50.000Alle doeleinden4,90%Gratis aanvraag
logo cetelem leningen€ 1.200€ 75.000Alle doeleinden4,99%Gratis aanvraag
logo creditcourt leningen€ 1.250€ 40.000Alle doeleinden9,99%Gratis aanvraag
logo mozzeno particuliere crowdfunding leningen€ 1.250€ 50.000Alle doeleinden4,70%Gratis aanvraag

Huwelijksleningen vergelijken doe je aan de hand van het JKP (jaarlijks kostenpercentage). Dit omvat alle kosten van een lening, alsook de kosten die doorgaans niet vermeld worden op de informatiefiche. In het JKP zijn onder meer de diverse dossierkosten maar ook de rentevoet inbegrepen.

Vergeet ook niet om grootbanken en/of uw huisbank hieromtrent te contacteren. Door kredietverstrekkers tegen elkaar uit te spelen kan men immers geld lenen aan het beste tarief.

Werking huwelijkslening

Huwelijkslening om bruiloft te financieren

© Pixabay

Wie geld wenst te lenen voor zijn bruiloft kan een aanvraag indienen bij de gewenste kredietverleners. Bij het voorstel en/of ondertekening van het contract zal direct duidelijk worden dat een lening op afbetaling weinig toekomstige verrassingen in petto heeft. Zowel de maandelijkse terugbetaling, als de looptijd als de interestlast zullen op voorhand bekend zijn.

Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, heeft de kredietnemer vrije keuze waaraan dit geld wordt besteed. De huwelijkslening kan dienen voor het trouwfeest, de fotograaf of dienen om de kledij af te betalen.

Voordelen van een huwelijkslening

Het spreekt voor zich dat het grootste voordeel eruit bestaat dat de kredietnemer zijn droomhuwelijk kan verwezenlijken. De terugbetaling kan gespreid worden in de toekomst en alle formaliteiten zijn op voorhand bekend. Men weet op voorhand dus hoeveel de maandelijkse aflossing zal bedragen en hoe lang deze zal duren.

Geld lenen voor een huwelijk is niet in alle gevallen interessant. In sommige situaties daarentegen biedt het wel opportuniteiten om het budget onder controle te houden. Men wil immers voldoende financiële reserves aanhouden om er zeker van te zijn dat onvoorziene kosten kunnen gefinancierd worden.

Alternatieven op de huwelijkslening

Een huwelijkslening aangaan is niet altijd interessant. Als men voldoende financiële middelen heeft om de trouw te bekostigen kan het volstaan om de bestaande spaarbuffer aan te spreken. Indien er twijfel is of de spaarbuffer voldoende groot is, kan nog steeds opteren om een geldreserve achter de hand te houden.

Een geldreserve of doorlopend krediet is echter een duurdere vorm van financiering maar kan hulp bieden voor onvoorziene kosten die snel terugbetaald kunnen worden. Er is geen verplichting tot opname van het krediet en ook geen eindvervaldag. Een geldreserve biedt met andere woorden meer flexibiliteit, maar aan een veel hoger tarief.